Het Kasteel

Het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland.

Tijdens de Lumineuze Nachten zijn rondleidingen in het kasteel en vrij rondlopen in het park niet mogelijk.  
Meer informatie over een bezoek aan het kasteel en park vind je op  www.kasteeldehaar.nl


Over de Haar

Baron Etienne van Zuylen en Barones Hélène de Rothschild laten tussen 1892 en 1912 het kasteel vanuit een ruïne herbouwen door architect Pierre Cuypers (dan al bekend van het Centraal Station van Amsterdam en het Rijksmuseum), als  eerbetoon aan de roemrijke familie Van Zuylen van Nijevelt van de Haar.
Kasteel de Haar herrijst tot een weelderig en in alle opzichten “over-the-top” familiekasteel, dat gebruikt wordt om indruk te maken op de nationale en internationale jetset van de 19e eeuw.  
Het kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis, de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan en de grote collectie kunst die de familie met hun kosmopolitische levensstijl heeft verzameld.

Ontdek alle verhalen

Het kasteel ziet er nog precies zo uit als tijdens de septemberbewoning van de familie in de vorige eeuw. Ontdek zelf alle verhalen over hoe het eraan toe ging tijdens het verblijf van de baron en barones. De zaalgidsen staan voor u klaar om alle verhalen over de familie en hun imposante gasten in geuren en kleuren te vertellen.

Download de (gratis) Kasteel de Haar app, met leeskaarten, wandelroutes, virtuele tours en extra foto’s en video’s, waarmee je nog meer uit jouw bezoek haalt.

Voor Kinderen

Voor kinderen is Kasteel de Haar het ultieme sprookjeskasteel. Ze ontdekken alles over wonen en werken in een kasteel. Van koken op het kolenfornuis tot deftig dineren in de prachtige Eetzaal. Het hele jaar door worden er voor de hele familie, van jong tot oud, diverse speurtochten en rondleidingen georganiseerd.

55 hectare park & stijltuinen

Maak een wandeling door het uitgestrekte Engelse landschapspark met de kronkelige paadjes en romantische bruggetjes, ontdek het Doolhof, het Hertenkamp en struin door de Rozentuin, Buxusparterre en Romeinse tuin.
Breng uw eigen broodjes mee en strijk neer op de Picknickweide of geniet van een koffie, lunch of borrel bij het Koetshuis (op het Stalplein) of het Tuynhuis (in het park).

Trouwplannen?

Op zoek naar de perfecte locatie voor uw huwelijk? Of zoekt u een unieke locatie voor een stijlvol diner, groot event, receptie of presentatie? Kasteel de Haar is de perfecte locatie voor een unieke beleving die indruk maakt. Kasteel de Haar is graag uw gastheer!