Bezoek Utrecht

Conbineer je bezoek aan de Lumineuze Nachten met een bezoek aan de stad Utrecht. Weet je niet goed waar te beginnen? Hier helpen we je op weg.

Musea

Met het diverse museumaanbod van Utrecht is er voor ieder wat wils. Moderne kunst, de Romeinse geschiedenis, interactieve tentoonstellingen of activiteiten speciaal voor kinderen. Bekijk de stad van boven tijdens een lift- of traprondleiding op de Domtoren, stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten in Museum Speelklok of ontdek het leukste station van Nederland in het Spoorwegmuseum. Kijk op ontdek-utrecht.nl/collectie/musea voor een culturele middag!

Must sees

Wil je Utrecht (opnieuw) ontdekken? Wat je ook van plan bent, we raden je aan in ieder geval een paar highlights te bekijken. Heb je bijvoorbeeld al eens het Rietveld Schroderhuis of de bijzondere Domkerk bezocht? Of ga op pad en ontdek bijzondere muurschilderingen in Utrecht. Benieuwd naar welke plekken je niet mag missen? Bekijk de must sees van Utrecht.  

Eten & drinken

Voor of na een bezoek aan de Lumunieuze Nachten een hapje eten? Sushi, tapas, street food, een burger of pizza. Er is heel veel keus! Bekijk alle opties op https://www.ontdek-utrecht.nl/thema/eten-en-drinken-utrecht

Winkelen in Utrecht

Hoog Catharijne is Utrechts eigen overdekte winkelcentrum, gelegen tussen de oude binnenstad en het Centraal Station. Hier kun je shoppen bij meer dan 120 winkels en een hapje eten kan bij één van de 30 restaurants. Hoog Catharijne is zeven dagen per week geopend, waarvan zes tot 20:00 uur en het enige winkelcentrum waar je, sinds de opening van de Singel in september 2020, met je bootje onderdoor kunt varen!